Advertisement

Tuesday, August 30, 2011

Dua anak rayu ibu pulang...

NAJIE NAJWAN (kiri) dan Mufleh menunjukkan gambar keluarga mereka ketika ditemui di Kajang baru-baru ini.


KAJANG – Aidilfitri yang dinanti-nantikan umat Islam sudah tiba dan yang pastinya semua kanak-kanak merupakan insan paling gembira menyambut hari lebaran itu.

Namun berbeza bagi dua beradik, Muhammad Najie Najwan Zawawi, 9, dan Muhammad Mufleh, 7, yang buat pertama kali beraya tanpa ibunya, Samsiah Yusof, 44.

Samsiah didakwa dilarikan ke Mesir oleh ahli kumpulan Al-Arqam bersama tiga lagi anaknya sejak 15 Jun lalu. Tiga beradik lagi yang turut hilang bersama Samsiah ialah Muhammad Abdul Bar, Nur Samahah dan Mariam Al Adzra.

Najie Najwan dan Mufleh merayu ibu dan tiga adik-beradik mereka kembali ke Malaysia dan sama-sama menjalani kehidupan berkeluarga seperti orang lain.

“Umi pulanglah, kami mahu sambut Aidilfitri bersama Umi dan nenek di kampung.

“Kami juga mahu membeli baju raya bersama umi,” luah Najie Najwan penuh harapan ketika ditemui wartawan Kosmo! di sini baru-baru ini.

Mufleh bagaimanapun lebih banyak mendiamkan diri dan ketika ditanya di mana ibunya, dia hanya berkata dia amat merindui Samsiah selain teringin makan kek strawberi yang Samsiah masak setiap kali raya.

Mufleh dikatakan anak paling manja dengan Samsiah.

Sebelum ini, Najie Najwan dan Mufleh bersama kakak mereka, Siti Khaulah, 17, disembunyikan di perkampungan Al-Arqam di Bandar Country Homes, Rawang selepas ibu mereka dan tiga lagi adik-beradik lain dilarikan ke Mesir.

Namun dua daripada tiga beradik itu berjaya diselamatkan oleh bapa mereka, Zawawi Aman, 44, pada 14 Julai lalu.

**Sumber...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Advertisement